5 januari 2011

7 månader kvar

Det var en halv evighet sen jag skrev något men verkligheten har krävt lite engagemang och närvaro.

Hela december gick i en rasande fart och innan jag hade hunnit fatta det så var både jul och nyår över. Normalt sett så hade man nu bara gått och längtat till våren men i år är det lite annorlunda. Imorgon är det på dagen 7 månader (eller 212 dagar) kvar tills vårt bröllop. Det kan verkar vara en evighet men jisses vad grejer som ska fixas innan dess.

Förutom detaljer som catering så filosoferar jag just nu över håret. Vad ska jag göra med det? Uppsatt? Ja, på något sätt. Löst eller hårt? Inte en aning. Diadem eller motsvarande? Inte an aning. Slöja eller inte? Inte en aning.

Sen var det ju det där med efternamnet Winter. Jag har nu lyckats lokalisera Pontus mormors födelseattest och så fort de meddelat var jag ska sätta in pengarna så skickar de hem det. Jag har också lyckats få tag på bankuppgifter till myndigheten i Polen så att jag kan få hem papperna därifrån. Kvar är då länken mellan Pontus mormor och hennes mormor. Jag hade hoppats att samma polska myndighet skulle kunna ha papperna men det hade de inte. Jag har fått en ledtråd till en myndighet i Tyskland men tyvärr så pratar de inte engelska och min tyska är inte i närheten av att förstå vad mannen på andra sidan telefonlinjen säger. Jag hoppas att någon av mina tysktalande kollegor kan tänkas hjälpa mig.

3 kommentarer:

 1. Tiden kommer att gå i en rasande fart! Kan knappt fatta att det är över 3 månader sen vi gifte oss

  SvaraRadera
 2. vad spännande vännen, vill du ha planeringshjälp så finns jag på andra sidan telefonlinjen, och jag pratar inte tyska ;) Kramiz, ska bli såå roligt att få gå på bröllop :) o göra en tårta såklart!

  SvaraRadera
 3. Hanna: Oj, har det redan gått 3 månader! Ja, tänk vad tiden går fort. Har du lärt dig att skriva ditt nya namn än? :)

  Diana: Det är lite svårt det där... Hjälp behöver vi ju men jag vet liksom inte riktigt med vad, det råder fortfarande viss förvirring. Men tro mig jag hör av mig när det klarnat. Vi måste ju boka in en tid för provsmakning av tårta också :) Dessutom har vi en försenad födelsedagspresent till lilltösen så vi borde verkligen träffas snart.

  SvaraRadera