1 oktober 2010

Recept på Nattkampskaka

Ryktet om den fantastiska Nattkampskakan har spridit sig som en löpeld världen över! (Tack Kerstin!)

Det finns säkert olika varianter av den men just denna version har sitt ursprung i Svenska Kyrkan på Mallorcas kök. Därifrån tog den sig till Örtofta och vidare med tåget till Hässleholm och Kristianstad. Än så länge har jag inte träffat någon som smakat på kakan och sen inte velat ha receptet så vart resan slutar lär vi kanske aldrig få veta...


Så här kommer äntligen receptet för en lyckad fika med vännerna, fredagsmys, "tentapluggs sockerchock" eller varför inte bara en kopp kaffe/te och en god kaka så där en helt vanlig tisdag.
Ett varningens tecken dock! Den innehåller mycket socker och annat gott som är beroendeframkallande, det är svårt att bara äta en bit.

Vill man förresten göra den extra trevlig så köper man ekologiska produkter.

Trevlig helg!






Nattkampskaka

Kaksmet:       4 ägg
                      5 dl socker
                      2 dl smält smör
                      7 msk kakao
                      2 tsk vaniljsocker
                      1 tsk salt
                      3 dl mjöl
                     

Toscasmet;    1 påse cocos
                      2dl socker
                      1 dl sirap
                      1 ½ dl vispgrädde
                      6 msk smält smör



Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop kaksmeten och bred ut på långpanna. Grädda i 15 minuter.
Rör ihop Toscasmeten i en kastrull. Låt sjuda i 5 minuter.
Bred Toscasmeten över kakan och grädda i 10 minuter eller till glasyren fått färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar